Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH


 

 

Jury for Photography
 


Boban BARANJIN > member>president of Jury

Početak bavljenja podvodnom fotografijom 1986. sa prvim aparatom Nikonos V.
Tokom kasnijih godina dolaze još dva aparata Nikonos V različiri objektivi, close up, macro prestenovi, i konačno preskupi toliko željeni širokougaoniNikor 15mm.
Šire se interosovanja na podvodni video, prva kamera sa kućištem Hi 8, pa još dve, zatim Mini DV kamere Mini Sony TRV sa Amphibico Navigator kućištima.
GoPro obezbeđuje konačno sve ono što predhodni mediji nisu imali, kvalitet i minimizaciju opreme. Porodica, bivša devojka, žena iz prvog braka i deca kao najveći donatori, sve to godinama tolerišu i daju motiv.
Učesnik više zajednilih i samostalnih izložbi.
Autoru je najznačajnija samostalna izložba pod nazivom "Planeta voda" u galeriji muzeja nauke i Tehnike pri Srpskoj Akademiji Nauka, održana 2000. godine.
Trajala je preko tri meseca i po mišljenju organizatora do sada je najposećenija izložba koju su do sada organizovali, sa više od 8.000 zabeleženih posetilaca.
Tokom te samostalne izložbe, autor je ugostio i druge podvodne fotografe, biologe, arheologe i ljude bliskih gledišta, podelivši ljubav sa drugima.
Ronilački instruktor CEDIP 2*, SRDI 1*, aktivan i dalje u meri koju ne nameće drugima, propagira ekologiju, ljubav prema vodnim resursima planete, sanja plavo.
Još uvek aktivni Aquaholik, koji sve češće ne nosi više nikakvu foto ni video opremu, već upija doživljaje i deli ih sa drugima.
Učesnik i snimatelj na ekspediciji Škrka 2001, pod ledom jezera, pod vrhovima Bobotovog kuka i na vetrovima Durmitora.
Učesnik i koautor jedinstvenog, nikada emitovanog kratkog filma Stopića pećina, na snegom okovanom Zlatiboru pri temperaturi -17C, kada je sa prijateljima podelio čudo prirode,
retko viđeno zaleđivanje sigastih kada u srednjem delu pećine kroz tajnovite priče meštana.
Ronio decenijama da podvodni svet približi drugima, da uhvati trenutak u objektiv fotoaparata ili kamere, a njemu bledi tehnološki podsetnik dragocenih putovanja sa druge strane površine.
Iznosio fotografije, video zapise i priče, kako bi u najboljoj nameri zatrovao i druge da bez pasoša, onoliko puta koliko požele mogu da odu u sasvim drugi svet.
Ronio je za sebe i druge, obučio decu tuđu i svoju, sada roni do kraja za nekoga ko to nikada videti neće........


 

 

Dejan Pejović-Peja > member

Pevač, kompozitor, pesnik i likovni umetnik . Rođen 23.08.1968. godine u Beogradu. Odrastao na zvuku 50-ih godina, a muzičku karijeru započeo u bendu Baby Boom. 1991 godine kao član i jedan od idejnih osnivača grupe Vampiri brzo uspeva da osvaji muzički prostor ex-YU. Posle tri  visokotiražna albuma grupe Vampiri, sa ex-članovima grupe U Škripcu osniva grupu Familija što rezultira sa dva antologijska albuma srpskog roka.  Autor je jednih od najvećih hitova oba benda.  2003 godine osniva grupu The Dibidus.

U međuvremenu sarađuje sa etabliranim muzičarima iz zemlje i regiona kao kompozitor, tekstopisac i izvođač. Poseduje iskustvo u primenjenoj muzici komponujući muziku za igrane i dokumentarne filmove i pozorišne predstave, kao i muziku za decu. Komponovao je muziku za brojne tv i radio reklame i emisije, a za iste je bio angažovan i kao narator. Jedan period je radio na sinhronizaciji crtanih filmova,pozajmljujući glas crtanim junacima.

Godine 2015., zajedno sa dugogodišnjim saradnicima iz grupa Vampiri i Familija, i novim pridruženim članovima, učestvuje u projektu Peja i Zmajevo Gnezdo. 

 

 

 

 

Sofija Vučković > member
rođena 21.11.1995. godine u Beogradu.

Obrazovanje
2010-2014, Škola za dizajn, Beograd,
smer: Dizajn ambalaže.

2014-2017, Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija, Beograd, smer: Grafički dizajn. 

Projekti i izložbe
Grupna studentska izložba plakata na Mikser festivalu, “Planeta je moj dom”
Projekat Bricolage Lab, 2015-2017.

 

Mag. Tamara Drahosch

wurde 1970 in Belgrad geboren.

Nach dem Abschluss der Industrial Design School in Belgrad studierte sie an der Universität für angewandte Kunst in Wien in der Klasse von prof. Paolo Piva, wo sie 2002 auch ihre Magisterarbeit, an der Institut für Industriedesign absolviert.

Während des Studiums nimmt sie an nationalen und internationalen Messen und Designausstellungen, sowie am "Blickfang" in Österreich, Slowenien und Italien teil.
Zur gleichen Zeit arbeitet sie als Innenarchitektin in internationalen Möbelhäusern.
2002 eröffnet sie ihr eigenes Designstudio "Designbro" der sich mit EU-Projekten im Bereich der Industrie in der Innenarchitektur beschäftigt.
Als unabhängige Künstlerin in Österreich, erschafft sie Gemälde, Zeichnungen, Collagen, Fotos und Skulpturen.
Darüber hinaus, erarbeitet sie Kurzfilme, Zeichentrickfilme und Illustrationen für Bücher.

Seit 2013 ist sie tätig als Art Director bei Design Club Wien, dem Verein für Kunst und Kultur, der die transdisziplinäre Arbeit der Künstler aus Balkan in Diaspora unterstützt.

 

Mag. Tamara Drahosch

rodjena je u Beogradu 1970 godine.

Posle završene Škole za Industrijsko Oblikovanje u Beogradu, studira u Becu na Univerzitetu za primenjenu umetnost u klasi Prof. Paolo Pive, gde daje i magistarski rad na institutu za industrijski dizajn 2002. godine.

Za vreme studija ucestvuje na nacionalnim i internacionalnim sajmovima i izlozbama za dizajn, kao i „Blickfang“ u Austriji, Sloveniji i Italiji.
Istovremeno radi u medjunarodnim salonima namestaja kao dizajner interijera.
Otvara svoj dizajn studio „Designbro“ 2002. godine i bavi se uredjenjem unutrasnjeg prostora.
Kao samostalni umetnik izlaze u Austiji slike, crteze, kolaze i skulpture od resiklaznog materijala.
Sem toga, radi kratke filmove, animacije za crtane filmove i ilistracije za knjige.

2013. godine u Becu otvara Design Club Wien, kulturno-umetnicko drustvo koje podrzava transdisciplinarni rad umetnika, posebno teziste je rad sa dijasporom inspirisan Balkanom.

 

Sandra Dinić Karjuk > organize > Director

 



Aleksandar Saša KARJUK > founder > consigliere
 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 25.12.2018.