Nacionalna

Asocijacija Ronilačkih Instruktora

 Srbije


ENGLISH

A

IV FESTIVAL KRATKOG PODVODNOG FILMA
odr
žan u Bgdu 15 i 16. oktobra 2016.

 

 

Nečujno 4

Četvrti po redu festival kratkog podvodnog filma „Nečujno 4“ se kao i svih prethodnih godina održao u Domu Omladine Beograda, 15. i 16. oktobra 2016. godine u organizaciji Asocijacije Ronilačkih Instruktora i Doma Omladine Beograda.
Preko 80 podvodnih filmova u ukupnom trajanju oko 400 minuta prikazano je u sali Amerikana u Domu Omladine, u šest tematskih projekcija vezanih za ekologiju, život pod vodom, sport, živa bića neprimetna golim okom, predivne podvodne pejzaže, kao i retrospektivu filmova sa prethodnih festivala.
Izložbu podvodnih fotografija, kojih je za festival stiglo preko 300, jednostavno neopisivih, mogli ste pogledati u Holu Doma Omladine, takođe ste mogli videti stanovnike Javnog akvarijuma i tropikarijuma Beograd, pogledati ronilačku opremu firme „Beomarina“ Cressi , posetiti štand Asocijacije Ronilačkih Instruktora i posavetovati se o ronjenju i upoznati se sa tim svetom, takođe mališani su uživali u likovnoj radionici gde su crtali razne podvodne motive i naučili neke osnovne vrste školjki i riba sa Ninom Manić Jovanović i Libonjom. Održalo se predavanje vezano za najosnovnije pojmove u ronjenju, kao i upoznavanje sa opremom koje su posetili učenici škole za Brodarstvo, brodogradnju i Hidrogradnju. Svake godine se održava i sastanak Instruktora i trenera Asocijacije Ronilačkih Instruktora i savetovanje instruktora i trenera Srpskog Nacionalnog Ronilačkog Saveza, i naravno svi su dobrodošli.
Festival ne bi opstao da nema srdačnih ljudi koji ga svake godine podržavaju i sve rade potpuno besplatno, tako da se zahvaljujemo svima koji su pomogli ostvarenju festivala kao i autorima bez kojih naravno festival ne bi postojao! Zahvaljujemo se filmskom žiriju, Neši Petriću, Miodragu Lakiću i Branislavu Jakovljeviću, foto žiriju Saši Preradović, Slobodanu Baranjinu i Aleksandru Karjuku, takođe Vladimiru Radovanoviću, Stojanu Bogosavljevu, Nini Manić Jovanović, Libonji, Siniši Šariću, Javnom Akvarijumu i Tropikarijumu, Beomarini, Školi za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju i Srpskom nacionalnom Ronilačkom savezu. I naravno svim ARI trenerima i instruktorima na njihovom volonterskom radu.
Raduje nas što iz godine u godinu imamo sve veći odziv i posećenost, i što možemo da na neki način usmeravamo decu, ali i odrasle u nekom ekološkom smeru, ka zdravom životu i zdravoj planeti, pošto uviđamo da u razgovoru sa posetiocima delujemo jako pozitivno i uvek se pohvale kako nauče nešto novo ili im otkrijemo nešto što nisu znali o pojedinim vrstama, životinja, njihovom ponašanju, o naseljenosti obala i voda, o podvodnim sportovima, najosnovnijim fizičkim zakonima vezanih za vodu, kako da zaštite životinje i okolinu na najosnovniji način, apelujemo na čišćenja reka, jezera i mora, jednostavno shvataju da bez zdrave vode nema ni zdrave planete.
Nadamo se ostvarenju sledećeg festivala, a u međuvrenu nas možete pratiti na retrospektivama širom regiona!

Direktor festivala,
Sandra Dinić Karjuk




 


 

 

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

 
 
 
 
 
 

 


 

 

 Copyright © 2009 Asocijacija Ronilačkih Instruktora
For problems or questions regarding this Web site contact ADMIN
Last updated: 15.12.2016.